Çocukların problemi tanıma, problemi çözme becerileri kazandırabilmek için önemli etkinliklerin başında gelmektedir.
Drama bir sözcüğü, bir kavramı, bir davranışı, bir tümceyi, bir fikri bir yaşantıyı veya bir olayı;eski bilişsel örüntülerin yardımıyla yeniden yapılandırmaya yönelik etkinlikler sürecidir.
Ana dili etkinliklerimiz ile kendimizi ifade etmeyi, isteklerimizi, beklentilerimizi nasıl ifade edeceğimizi öğreneceğiz
Sanat; kişinin duygu ve düşüncelerini en iyi ifade ettiği bir yoldur. Okul öncesi dönemde çocuklarda sanatsal yaratıcılığı geliştirmede okul öncesi öğretmeninin rolü büyüktür.
Okul öncesi dönemdeki çocuklar matematik ile ilgili etkinlikler yaparken, matematik kavramlarını ve problem çözmeyi öğrenirler.
Müzik; eğitimin dayandığı temellerden biri olmakla beraber, zevk ve ruh terbiyesine yarayan bir araçtır.
Yabancı dil olgusu, çocuğun zihnini diğer kültürlere açar ve çocuğa diğer ülkelerdeki insanları anlama ve değerlendirmede yardımcı olur.
Çocuklarımızı zihnen ve bedenen güne hazırlamak amacıyla;yoga duruşları ve nefes egzersizleri uygulayacagimiz günlük rutinler arasındadır.
Hareket içeren spor, aynı zamanda motor becerileri de destekler. Çocuklar için de motor beceriler okul öncesi dönemde; oyunlarındaki rolü ve mutluluğu açısından önemlidir.
Origami sanatı ile çocukların estetik duygusu, öğrenebilme ve algılama gücü gelişmektedir.
Satranç etkinlikleri sayesinde çocukların hızlı düşünme, doğru karar alma, olaylara pek çok bakış açısıyla yaklaşma, planlı hareket etme gibi becerileri gelişmektedir.
Seramik etkinlikleri ile çocukların motor becerilerinin gelişmesi sağlanır. Hayal güçlerini kullanarak sanatla kendilerini ifade edebilme becerileri kazanırlar.